fbpx
logo septembermarkt

100 jaar vrijwillige Brandweer Harmelen

100 jaar Vrijwillige Brandweer Harmelen, dat moet gevierd worden! ‘We willen laten zien wat we doen, kunnen en waar we voor staan’, aldus de Brandweer Harmelen. Daarom pakken ze flink uit tijdens de Septembermarkt.

Het wordt een groot spektakel op de Uitweg. Er zijn zowel oude als nieuwe brandweervoertuigen te bewonderen, demonstraties met voertuigen, een informatiestand over brandveilig wonen en een tentoonstelling over 100 jaar Brandweer in Harmelen. Oud-leden van de brandweer, de “Spuitgasten Buiten Bedrijf”, demonstreren hoe vroeger branden werden geblust, en de huidige leden laten zien hoe dit nu gebeurt.

Ook voor kinderen is er volop vertier. De kleintjes kunnen hun brandweerdiploma behalen door deel te nemen aan spannende brandweeroefeningen. De wat oudere durfals kunnen zich uitleven op het uitdagende parcours van de Firefighter Game. Met verschillende activiteiten gaat de Brandweer geld inzamelen voor een lokaal goed doel, door Harmelen voor Harmelen. Meer informatie over hoe je kunt bijdragen, is te vinden op de social media en de website van de Brandweer.